Het gebruik van een boekenscanner wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast in een wereld waarin alles digitaal is. Je wilt als bedrijf zijnde worden verlost van je papieren archief. Het kost geld, tijd en ruimte om dit archief in stand te houden. Tevens bestaat het risico dat het archief verloren gaat als gevolg van brand of waterschade. Ook is het het in stand houden van een archief arbeidsintensief en vaak inefficiënt. Ook moet je hierbij denken aan literatuur, historische documenten en ander drukwerk met een historische en of culturele waarde die verloren dreigt te gaan door de tand des tijds. Het gebruik van een boekenscanner kan natuurlijk ook als een preventief middel worden ingezet. Mocht het gebeuren dat door brand, waterschade of andere oorzaken bepaalde boeken verloren gaan, dan is het prettig om te weten dat er nog een digitale versie bestaat. Met een boekenscanner kan je voorkomen dat boeken,documenten en ander gebonden drukwerk voorgoed verloren gaan.
Boekenscanner pure noodzaakHet gebruik van een boekenscanner wordt op een bepaald moment pure noodzaak. Het probleem is dat je totaal niet thuis bent in deze wereld. Repromat is dat wel. Zij helpen jou met de oplossing die het beste past bij jouw klus. Er gaat werkelijk een wereld voor je open wanneer je je laat informeren door Repromat. De mogelijkheden en toepassingen bij een boekenscanner zijn werkelijk fenomenaal. Men houdt bij Repromat overal rekening mee, waar het gaat om de specifieke klus die jij uit te voeren hebt. Neem daarom eens contact op met hen. Zo kan je in goed overleg bepalen welk type apparaat het beste past bij de klus die je moet klaren. Na een bezoek aan de showroom, voor een kennismaking en een demonstratie weet je direct dat Repromat de juiste partij is als het gaat om het gebruik van een boekenscanner.
StadsarchiefNog niet zo lang geleden besloot een historische stad in Nederland om het stadsarchief middels een boekenscanner te digitaliseren. Het archief bestond onder andere uit het burgerregister, en het archief over de periode waarin de stad bezet werd gedurende de tweede wereldoorlog. We hebben het hier over cultureel erfgoed dat in waarde niet is uit te drukken. Het betreffende archief ging tijdens de tweede wereldoorlog al eens bijna verloren als gevolg van een bombardement en de brand die daarop volgde. De waterschade die onlangs werd veroorzaakt door een lekkage, heeft een deel van het archief permanent verwoest. Gelukkig is door het inzetten van de boekenscanner het gehele archief alsnog in leven gebleven.
|
